lørdag, 23. februar 2019 | Login
Llumar paint protectionskursus hos Vikiallo

Llumar paint protectionskursus hos Vikiallo Fremhævet

Sponseret artikel 

Redaktionen tilbragte en dag i februar hos Vikiallo, hvor man havde indbudt til kursus i paint protection folie og hvordan skal monteres.

Kursisterne starter med at få en god teoretisk gennemgang af den LLumar paint protection folie, som Vikiallo i Kolding markedsfører. Her havde deltagerne god lejlighed til at stille spørgsmål til folien, hvor instruktørerne denne dag var Morten Fredslund og Steen Thomsen.

Under den teoretiske gennemgang hiver Steen et lille skjold frem fra en af de poser, der er pakket til kursisterne med de mest nødvendige ting for at man kan gå igang med at montere folien på bilerne. Skjoldet har en Llumar Paint Protection film på og der er en lille børste til. Steen begynder at stå og kradse med børsten på folien, og fortæller at med lidt varme så heler den selv op igen. Efter at den har fået en lille smule varme, så er ridserne fra stålbørsten forsvundet. Han kommer også med en lille fortælling om at en kunde ikke havde troet på at ridser kunne forsvinde, når de fik varme. Han satte det ridsede skjold på en kaffekop mens de snakkede videre. Lidt efter tog han det op og viste det til kunden, ridserne var forsvundet der hvor dampen fra kaffen havde ramt.  Kunden blev meget overrasket, at så lidt varme kunne hel folien op efter den var blevet ridset..

Paint protection folien beskytter mod stenslagskader, og sandblæsning af lak, og er et genialt medie til kunder som gerne vil beskytte deres billak. Grundet prisen så er det nok hovedsagligt de dyrere biler som dette mediesegment henvender sig imod. Sidste sætning er jeg ikke enig i, da selv folk med mellemklassebiler, og dem der leaser, gør brug af Paintprotection.

Ny database med færdige skabeloner på trapperne

Der blev under gennemgangen også spurgt fra et par af deltagerne omkring udskæring af PPF til biler. Steen oplyste at Vikiallo i løbet af foråret vil være klar med en database på de biler der ligger færdige skabeloner til, og til hvilke dele af bilen. Der ligger allerede skabeloner til rigtig mange nye bilmodeller i skæreprogrammet,, og databasen bliver opdateret hele tiden. Indtil databasen med skabeloner bliver tilgængelig i vikiallo’ webshopen, er man velkommen til at kontakte Steen hvis man har en konkret forespørgsel på en bil. Der er også mulighed for at man selv kan få programmet, så man kan skære PPF på sin egen plotter. Information om priser og muligheder kan fås ved henvendelse til Steen ved Vikiallo.

Efter en god times tid blev deltagerne sendt ud af kursuslokalet, da den teoretiske gennemgang er færdig, eller rettere sagt nu gik Steen og Morten i gang med at vise en praktisk gennemgang af paint protection folien, så deltagerne kunne se ved egne øjne hvordan folien reagerer når den krølles sammen, ridses og andre brutale ting som instruktørerne udsætter folien for, noget som andre PU produkter som regel ikke kan tåle, ligesom der også blev lavet sammenligning med andre PU produkter med selv-helende effekt, uden nævnelse af navne.

Montage ikke som wrappingfolie

Instruktørerne viser hvordan forskellen ligger mellem en alm Wrappingfolie og en paint protection folie, mht montage og efterbehandling. Selvom det kun tager et par timer med en front, så anbefales det at have bilen hele dagen for at sikre at folien er hærdet ordenligt og ikke løsner sig hvis kunden køre den i vaskehal eller andet der kan påvirke folien inden der er hærdet ordentligt op.

Deltagere med til at få udskåret paint protection folien

Steen viser et program som Llumar har udviklet med de forskellige bilmodeller, og Vikiallo arbejder på en specialicens så det bliver en mere acceptabel pris for at bruge udskæringsprogrammet. Mere herom kommer fra Vikiallo når dette er færdigforhandlet. 

Stor tid til hands on for deltagerne på kurset

En meget vigtig del af kurset er, at deltagerne også får tid til at prøve hands-on med produktet, hvilket flere af deltagerne som SkilteBranchen taler med er meget glade for at de har mulighed for at afprøve mens der er instruktør på.

Allan, OK skilte i Jels fortæller til SkilteBranchen, at "han er glad for at deltage for selv om han har mange års erfaring så kan man altid lære nye tips og tricks på sådan en dag ".

Tag på kursus og lær mere om hvordan du monterer Llumar Paint Protection

Vikiallo afholder jævnligt kursus i brugen af Llumar Paint Protection. Næste kursus foregår:

Onsdag d. 20. april kl. 09-16 hos Rosendahl skilte, Glostrup
På kurset vil du lære det unikke produkt at kender, både håndtering og montage mæssigt, og se mulighederne med LLumars precut software. Pris pr. deltager 1495,- kr ekskl. moms. Hvis du vil med, skal du tilmelde dig hurtigt hos Vikiallo, da der er rift om pladserne.

Her vil du også kunne høre om hvilke produkter du skal bruge for den rette brug af Llumars paint protection folie. 

LLumar Paint Protection kan købes hos Vikiallo, Kolding. Tlf. 7734 5511 - www.vikiallo.dk


Medie