lørdag, 23. februar 2019 | Login

Elever skaber kampagne på et døgn

Der går 24 timer fra opgaven er præsenteret til det færdige kampagneforslag skal afleveres – færdigt, printet og opsat.

24 timers udfordring

Det er elever fra Media College Aalborg, der i et døgn skal kæmpe mod hinanden, tiden og en flok københavnere i Roland DG Challenge 2014. Det gælder om at lave et kampagneforslag, og vinderne bliver dels en non-profit organisation og dels den gruppe, der laver det oplæg, organisationen bedst kan bruge. Hvilken non-profit organisation det drejer sig om bliver først afsløret torsdag morgen, så eleverne har ingen chance for at forberede sig på opgaven.

Kampagneforslaget skal indeholde en række obligatoriske elementer: Slogan, dekoration af en kampagnevogn, en roll-up, en t-shirt og et bord. Derudover er der en række frie opgaver, eleverne kan supplere deres løsning med.

Københavnske elever i konkurrencen

Konkurrencen foregår ikke bare mellem eleverne, men også mellem to tekniske skoler: Elever fra Københavns Tekniske Skole, KTS, er rejst til Media College Aalborg med soveposer m.m., som de dog næppe kommer til at bruge natten til fredag. Eleverne kommer fra uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker på begge skoler.

Sparring med Aalborgs reklamefolk

Undervejs kan eleverne sparre med repræsentanter fra tre af Aalborgs mest succesfulde reklamebureauer: Jeanett Kaare fra Weltklasse, Tine Drevsholt fra Clienti og Nichlas Tougaard fra det nye sort. De tre vil med deres erfaring kunne kvalificere elevernes løsninger.

Dommere fra virksomhederne

De færdige kampagner og elementer bedømmes af et dommerpanel sammensat af forskellige hjørner af kommunikationsbranchen: Jens Hjort fra Elektor, Ole Solskin fra Aros Skilte, tekstforfatter Lars Reinholt Nielsen med en fortid hos bl.a. Grey og Corbiz og så Formanden for non-profit organisationen, der skal kunne bruge forslaget efterfølgende.

Niels Skovmand overrækker præmien fredag kl. 14

Den sidste halve time inden præmieoverrækkelsen står højaktuelle Events by Skovsgaard for underholdningen, og når dommerne er enige kl. 14 bliver det Niels Skovmand, kendt fra ANR’s morgenradio, der overrækker præmien.

Roland DG Challenge, 6.-7. november 2014

Roland DG Challenge starter torsdag morgen kl. 9:00. Torsdag aften og nat er der deadlines for nogle af de obligatoriske elementer. Hele kampagneforslaget skal være færdigt, printet og hængt op til præsentation fredag morgen kl. 9:00 og vinderne kåres fredag kl. 14:15.

Konkurrencen kan følges på live video hele døgnet på rolanddgchallenge.dk.

Om Roland DG

Det er sjette år i træk der afholdes Roland DG Challenge. Roland DG er en ledende udbyder af bl.a. storformatprintere, inkjetprodukter, vinylskæreplottere, 3D skannere, metalprintere og meget andet. Roland DG North Europe A/S og Media College Aalborg samarbejder om Roland DG Academy – et videncenter inden for digital storformatprint, digitaltryk og grafisk produktion.