lørdag, 23. februar 2019 | Login
3M lancerer ny 3D wrappingfolie

3M lancerer ny 3D wrappingfolie

Den 01. marts 2016 lancerede 3M en helt ny 3d Wrapfolieserie, som kommer til at hedde 1380. 

I den anledning har 3M i Danmark haft indbudt nogle wrappere i Danmark til at komme til en intro for at høre og teste den nye folie. Det skete midt i januar, hvor Vikiallo i Kolding lagde lokaler til. 

Den nye 1380 serie bliver introduceret med 14 basic farver i første omgang, og det er planlagt at der skal komme flere farver løbende. 

1380 folien er meget fleksibe idet den kan strækkes 150% uden at det påvirker den. 3D folien leveres med 3M's MCS garanti der betyder, at ved fejl i folien yder 3M hele 3 gange dækning af hvad folien koster. Det vil sige, hvis der er 1 meter som der er noget med får man 3 meter folie erstattet. På 1380 folien er der 3M MCS garanti på indvarmning i 3D. Den skal have eftervarme ved mellem 85-100 grader.

Hvordan bliver prisniveauet så?

I forhold til 3M's populære 1080 serie, så vil den nye 1380 serie komme til at blive 8-10% dyrere end 1080. Serien er testet i Tyskland gennem et år hvor man har målt farvenuancer, om folien takt sig mm, for at se hvordan folien reagerede. 

Klæberen er en ny klæber med controltacking som består af glasperler, hvilket vil sige at klæberen først aktiveres når man trykker med en skraber. Ligeledes har 3M udviklet nye luftkanaler - microkanaler, som gør at den skulle være lettere at få skrabet på plads, og klæberen er det man kalder en lowtack som gør at det er muligt at repositionere folien, som er på 90 my tykkelse.

Når folien er monteret kan den anvendes indenfor en bred spekter fra -60 gr til +107 gr c. Brian Malev, 3M, fortalte på introdagen, at 3M giver 6 års holdbarhed ligesom på 1080 serien. Biltaget har kortest holdbarhed, mens de lodrette sider har længere grundet mindre slid. Der vil blive en indendørs 10 års holdbarhedpå 1380 serien.

Alle farver er baseret på en hvid foliebund, som er en støbt folie, hvorpå der er lagt den respektive farve ovenpå.

Foreløbig vil der være både 1080 og den nye 1380 serie til salg, men på sigt må det forventes at der kun bliver en serie.

1380 folien blev testet

Det var ikke kun teori om den nye 1380 serie, at de fremmødte blev informeret om. Der blev også tid til at prøve folien i praktisk anvendelse. Desværre var der en medarbejder, som havde glemt at der skulle være varmt i lokale - altså over de 16 anbefalede grader, så folien var mere stiv i det. Det vidste sig nemlig at den nemt kan blive revet i stykker hvis temperaturen er under de 16 grader, hvor man står og monterer.

1380 folien tager meget nemt imod varme, og bliver hurtig blød i det, viste det sig hos nogle af dem som prøvede den nye folie. 

Folien kræver et godt tryk på omkring 4 kilo for at undgå luft mellem folie og overfalden. 3M anbefaler 3M PA-1 guldskraber med en tynd sleeve af eksempelvis microfiber, dette for at undgå ridser. Man kan også gøre sleeve våd for at minimere ridser under montagen.

En af deltagerne på de to 3M introdage, der var i Kolding, var Tina S. Hansen, Liga Sign som fortæller "Den nye 1380 virker som en super fin folie, som jeg gælder mig til at arbejde mere med. Dog synes jeg at man skal trykke ret hårdt på den ved monteringen.

--------

På redaktionen har vi gået med en tanke om at krydder nogle af vores artikler med et videoindslag. Her er et af vores første videoindslag, som vi håber at du tager godt imod.


Medie

Lidt optagelser fra introdagen SkilteBranchen.dk