lørdag, 23. februar 2019 | Login
Avery Dennison køber Mactac Europe

Avery Dennison køber Mactac Europe

Avery Dennison oplyser, at der er endelig er indgået en aftale om at købe den europæiske virksomhed del af MacTac fra det Californiske Platinum Equity.

Mactac Europe omsætter årligt for ca 1 mia kroner. Avery Dennison udtaler i en udsendt pressemeddelelse, at MacTac's portefølje supplerer Avery Dennisons eksisterende grafiske portefølje. Det er dog kun den europæiske del, som Avery Dennison køber, idet den amerikanske del af MacTac ikke bliver på Platinum Equity.

"Købet af Mactac Europe øger vores konkurrenceevne" sagde Dean Scarborough, Avery Dennison bestyrelsesformand og administrerende direktør. "Kendt for høj produktkvalitet og fremragende service, Mactac supplerer vores eksisterende forretning med et stærkt brand og loyal kundebase, udvider vores produktudbud, kapaciteter, og distributør netværk."

Gennem opkøbet får Avery mulighed for at vækste global med de produktions- og salgsenheder, som følger med fra MacTac i Europa og Asien. 

Avery Dennison vil fastholde Mactac brandet, således at det også fremover bliver muligt at købe Mactac folieprodukter og andet som Mactac fremstiller af produkter.

"Vi er meget imponeret over hvad Mactac teamet har udført og vi tror på en synerieffekt med kombinationen af de to selskabers dygtige medarbejdere, så det vil skabe et stærkere europæisk hold med muligheder for vækst og udvidelser" siger Mitch Butler, formand og COO for Avery Dennison "Vi planlægger, at fortsætte driften af Mactac's produktionsanlæg i Soignies i Belgien og gøre anlægget til en vigtigt drivkraft for Avery Dennison i den fremtidige innovation og vækst i Europa."

Avery har ifølge flere kilder, som SkilteBranchen har talt med, haft nogle problemer efter at man valgte at flytte produktionen fra Holland til Tyskland.